2014. április 18., péntek

Tapsi tapsi ... Hétvégén HÙSVÈT!


Húsvéti készülődés nálad is ? 

Hát nem is tudom most volt Szilveszter aztán már ismét nyakunkon a HÚSVÉT Ti mit szóltok ehhez, hogy ilyen gyorsan rohan az idő ? Néha elgondolkozom, hogy csak az idő rohan ennyire? Aztán egyszerre beugrott a fejembe, hogy nem csak az idő, hanem mi emberek is állandóan rohanunk. 

Reggeltől estig mást sem csinálunk csak rohanunk.

Felkelés - reggeli - gyerekek elindítása az iskolába, óvodába - munka - munka után haza - majd egy kis beszélgetés után: főzés - takarítás - mosás - gyereknevelés - házifeladat kikérdezés, talán egy kicsi játszás, Tv-zés, olvasás,  (Igaz is Te még olvasol valamit? ) Vagy csak okos telefonokon vagy interneten keresztül gyakorolod ezt a tevékenységet?

Most olvastam épp tegnap arról, hogy ki az aki többet szörfözik, játszik a telefonnal a gyerekek vagy a felnőttek? Egy 2 gyerekes családnál csináltak épp felmérést... Az apuka és anyuka állandóan lehurrogták a gyerekeket, ha a telefonnal babráltak... 

A végeredmény azonban nagyon érdekes volt: 

 4. tehát utolsó helyezett lett a nagy iskolás lány,
 3. nak futott be az édesanya,
 2. helyezett lett az alsó tagozatos iskolás lányka
 1. pedig az édesapa, aki mindig morgott, ha a lányai telefonáltak vagy játszottak a telefonnal. Időpazarlásnak tartotta.  Aztán mint kiderült 3x olyan sokat foglalkozott a telefonnal mint a csemetéi.  Persze ez a felmérés csak az otthon  történt telefon hívásokat, szörföket és játékokat tartalmazta.  

Mindig azt szoktam mondani az ilyen esetekben elvesztegetett idő.
MIÉRT?  Ha már szörfözünk akkor tegyük azt hasznosan !

Ahogy már talán olvastad valamelyik bejegyzésemben én saját magamtól tanultam meg a  számítógép használatát. Igaz párommal együtt elkezdtünk még Tirolban egy tanfolyamot, de mindketten csak 80 %-ot értünk el az alap tanfolyamon. Így úgy döntöttünk különböző okok miatt ( vendéglátói munka mellett nem tudtuk mindig megoldani a tanfolyamon való részvétet) , hogy nem folytatjuk tovább. Ennek ellenére elég jól megtanultam autódidakta módon. És erre büszke is vagyok. Persze van mikor nekem sem sikerülnek a technikai hibák megoldásai,  DE MIVEL INTERNETEN DOLGOZOM  SOK SEGÍTSÉGET KAPOK- E TÉREN !

NEM érdemes minden cél nélkül szörfölni az interneten. Hamár fent vagy akkor inkább végezz valamilyen munkát amivel pénzt is tudsz majd keresni. Mert lehet, csak minden akarat és kitartás kérdése.

Te mikor szeretnéd elkezdeni a nyúgdíjadra valónak a gyüjtését? Mert gondolom azt már talán sejted, hogy olyan sok nem lesz mire oda kerülünk.

Elkezded  2 év múlva?
Jövőre?   ---->>>   Vagy itt MOST!     


 
              KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET MINDENKINEK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése